Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of the Nanoclay and Intumescent System on the Properties of the Plasticized Polylactic Acid

Tytuł:
Effects of the Nanoclay and Intumescent System on the Properties of the Plasticized Polylactic Acid
Autorzy:
Hazer, S.
Coban, M.
Aytac, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1031565.pdf
Data publikacji:
2017-09
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
81.05.lg
81.05.qk
82.35.np
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2017, 132, 3; 634-637
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this study is the investigation of the effects of an intumescent system, consisting of ammonium polyphosphate (APP), as a flame retardant additive, pentaerythritol (PER), as a carbonic agent, and nanoclay, as a synergistic agent, on the flame retardancy of plasticized poly(lactic acid) (PLA). In accordance with this purpose, plasticized and flame retarded PLA with APP compound was prepared and used as a control sample. Nanoclay loading levels were changed between 3 and 10 wt.% in the PLA/APP/PER samples. Samples were produced using extrusion and injection molding techniques. The morphological, thermal, mechanical and flammability properties were studied. The flammability evaluation was performed using limiting oxygen index and vertical burning (UL-94) tests. The obtained limiting oxygen index value was up to 32.9 and UL-94 grade could pass V-0 for samples, containing 3 wt.% of nanoclay. However, increasing nanoclay amount has enhanced the burning time of the sample. The thermal behaviors of the samples were characterized by differential scanning calorimetry. It was shown, that PER incorporation did not significantly change the percentage crystallinity value. The increasing nanoclay loading levels reduced the degree of crystallization. Elongation at break value of sample, containing 5 wt.% of nanoclay, increased by 28%, compared to the control sample.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies