Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of Fractional Electromagnetic Radiation Doses on Biosensor Matrix Component Stability

Tytuł:
Influence of Fractional Electromagnetic Radiation Doses on Biosensor Matrix Component Stability
Autorzy:
Kłos-Witkowska, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1030537.pdf
Data publikacji:
2018-01
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
biosensor
BSA
UV/Vis
receptor layer
electromagnetic field
stabilization
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2018, 133, 1; 101-104
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the paper influence of electromagnetic field (200 MHz) on biosensor matrix component was shown. Specially designed test bench containing the scanner 3D with the robot was used for electromagnetic field monitoring. The scans of electromagnetic field distribution, before and behind sample were collected. Conformation change of studied protein was monitored by UV spectra. It indicates that fragmentation and aggregation of studied protein might occur with time. The stabilization effect caused by electromagnetic 200 MHz in protein solution was found. The effect was dose dependent (cumulative effect of electromagnetic field) and the differences in the absorption intensity between the control sample and samples after exposition were more visible with time.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies