Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Numerical analysis of the postbuckling of thin-walled composite structure with z-profile cross section

Tytuł:
Numerical analysis of the postbuckling of thin-walled composite structure with z-profile cross section
Autorzy:
Różyło, Patryk
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/102885.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
finite element method
numerical analysis
initiation criteria of destruction
metoda elementów skończonych
analiza numeryczna
kryteria inicjacji zniszczenia
Źródło:
Advances in Science and Technology. Research Journal; 2018, 12, 2; 52-58
2299-8624
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The object of the study was a thin-walled sample made of carbon composite. The studied profile was a z-shaped cross section. The aim of the study was a post critical state analysis by the use of four independent destruction initiation criteria. The numerical analysis was conducted in ABAQUS®. The study presents the critical areas of the composite sample and determines the load values at which initiation criteria were met. The post critical state examination was confronted with previously obtained results of the critical state. In addition, the effect of the laminate layer configuration on the stability and load capacity of the structure is shown.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies