Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Structural and thermal properties of nanocomposites based on polyolefins and montmorillonite modified with ethyl 2-aminobenzoate

Tytuł:
Structural and thermal properties of nanocomposites based on polyolefins and montmorillonite modified with ethyl 2-aminobenzoate
Autorzy:
Olewnik-Kruszkowska, E.
Chrzanowska, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/102599.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
nanocomposites
thermal properties
polyolefins
TGA
XRD
Źródło:
Advances in Science and Technology. Research Journal; 2017, 11, 3; 233-239
2299-8624
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Our efforts were focused on improving thermal stability of polyethylene (PE) and polypropylene (PP) through incorporation of new organically modified montmorillonite.The reactive organofilic montmorillonite (MMT-EA) was prepared by exchanging the interlayer inorganic cations in montmorillonite by a large excess of ethyl 2-aminobenzoate (EA). Organic modification can affect not only microstructures, but also the properties of the polymer - montmorillonite nanocomposites. In the next step, novel polyolefins/ organoclay nanocomposites were prepared by melt intercalation process. In order to obtain this new family of materials and enhance their properties very low filler level, from 1.5 to 5 wt.% was used.The dispersion of the montmorillonite layers in the polymers was characterized by using X-ray diffraction (XRD). The thermal properties and structure changes were studied by different scanning calorimetry (DSC) and thermogravimetric analysis (TGA). Further studies indicated that the exfoliated clay modified with EA improved thermal stability of the PE and PP/MMT-EA nanocomposites.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies