Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wino i technologia produkcji win w Gallii Narbonensis w II w. p.n.e. – II w. n.e.

Tytuł:
Wino i technologia produkcji win w Gallii Narbonensis w II w. p.n.e. – II w. n.e.
Wine and the wines production technology in Gallia Narbonensis in the 2nd century BC B.C. – 2nd century A.D.
Autorzy:
Góralczyk, Agnieszka
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1023728.pdf
Data publikacji:
2020-12-15
Wydawca:
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Tematy:
Gallia Narbonensis
wine presses
Columella
Magon
wine
defrutum
sapa
passum
villa
Źródło:
Folia Praehistorica Posnaniensia; 2020, 25; 71-89
0239-8524
2450-5846
Język:
polski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article describes the process of making wine in antiquity and tools used for it. It presents wine production in the Roman province of Gallia Narbonensis based on historical and archaeological sources.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies