Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Modyfikacja biologicznej metody ochrony przed hubą korzeni i porównanie kosztów z metodą tradycyjną

Tytuł:
Modyfikacja biologicznej metody ochrony przed hubą korzeni i porównanie kosztów z metodą tradycyjną
Modification and costs of the biological control of the root rot disease as compared with the traditional method
Autorzy:
Sierota, Z.
Małecka, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1023394.pdf
Data publikacji:
2004
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Leśne
Tematy:
choroby roslin
grzyby
biologiczne metody ochrony roslin
Phlebiopsis gigantea
huba korzeni
grunty porolne
ochrona lasu
sosna zwyczajna
lesnictwo
preparat Pg-IBL
Pinus sylvestris
drzewa lesne
pinus sylvestris
phlebiopsis gigantea
root rot
post−agricultural lands
biological control
economic assessment
Źródło:
Sylwan; 2004, 148, 04; 34-39
0039-7660
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper describes a „dispersed treatment” concept being a modified method of biological control of the root rot (using the fungus Phlebiopsis gigantea) in stands growing on post−agricultural lands. A comparative analysis of costs incurred during the application of the traditional method and a „dispersed treatment” method is presented in the paper. It has been demonstrated that the application of the proposed method brings about a significant reduction in costs.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies