This work deals with the development of a method for obtaining polyamide and montmorillonite based nanocomposite, which was modified with polyvinylpyrrolidone by mixing in a formic acid solution. The structure and
thermophysical properties of the obtained nanocomposites were investigated by means of the X-ray, differentialthermal, thermogravimetric and IR spectroscopic analyses. It was found that nanomodified polycaproamide has a
higher crystallinity and higher thermal stability than the original PA-6, and is characterized by considerably higher
melt fluidity. The presence of polyvinylpyrrolidone and exfoliated montmorillonite in the nanocomposite structure
was confirmed experimentally.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00