Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Determination of a ground reaction force affecting human body during jump

Tytuł:
Determination of a ground reaction force affecting human body during jump
Wyznaczanie siły reakcji podłoża działającej na organizm człowieka podczas zeskoku
Autorzy:
Karpiński, R.
Jaworski, Ł.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/101778.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Politechnika Lubelska. Polskie Towarzystwo Promocji Wiedzy
Tematy:
ground reaction force
jump
body model
siła reakcji podłoża
zeskok
model ciał
Źródło:
Journal of Technology and Exploitation in Mechanical Engineering; 2016, 2, 1; 32-35
2451-148X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents a study on calculating the ground reaction force, which affects the human body during landing after the jump. A basic, one mass model of human body and an equation of movement are presented in the paper. The model for the studies was created in Adams software and the study on a change of the ground reaction force was performed by using different values of height and mass.

Artykuł opisuje metodę wyznaczania siły reakcji podłoża oddziałującej na ciało człowieka podczas zeskoku. W pracy przedstawiono prosty, jednomasowy model ciała człowieka wraz z opisującym go równaniem ruchu. Zbudowano model ciała w środowisku Adams, a następnie przeprowadzono obliczenia siły reakcji podłoża dla różnych wysokości i mas.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies