Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Modification of "stair-case" method for simultaneous determination of detection and recognition thresh-olds on the example of spices

Tytuł:
Modification of "stair-case" method for simultaneous determination of detection and recognition thresh-olds on the example of spices
Modyfikacja metody "schodkowej" do jednoczesnego oznaczania progów wyczuwalności i rozpoznania (na przykładzie przypraw)
Autorzy:
Przezdziecka, T.
Baldwin, Z.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/10083.pdf
Data publikacji:
1976
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Źródło:
Acta Alimentaria Polonica; 1976, 02, 3
0137-1495
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono modyfikację metody „schodkowej" wg Woskowa, stosowanej do oznaczania progów wrażliwości sensorycznej, pozwalającej na jednoczesne stosunkowo dokładne oznaczenie progów wyczuwalności i progów rozpoznania dla zapachu i smakowitości. Modyfikacja polega na wprowadzeniu prostej punktacji intensywności wrażenia, odczuwanego przez ocenianego oraz zaznaczeniu przez niego jakości wrażenia. Podano wyniki praktycznego zastosowania zmodyfikowanej metody do oznaczania progu wyczuwalności i rozpoznania zapachu i smakowitości 10 przypraw ziołowych.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies