Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Regional food - a new outlook on the mountain areas

Tytuł:
Regional food - a new outlook on the mountain areas
Autorzy:
Cieślik, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/100346.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Tematy:
culinary tourism
traditional food
regional Podhale cuisine
turystyka kulinarna
regionalna kuchnia podhalańska
żywność tradycyjna
Źródło:
Geomatics, Landmanagement and Landscape; 2013, 4; 7-19
2300-1496
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Culinary tourism was characterized in the paper and the perspectives for its development were analyzed, as well as the possible uses of traditional and regional cuisine of the Podhale (mountain region of Małopolska) as a tourist product. Moreover, the cuisine of the Podhale Region was presented with its specialities, as well as the potential use of Polish regional cuisine in tourism to make it a tourist attraction, which may be of major importance for individual region or locality. It causes that a certain dish becomes identified with specific place, which attracts tourists to this region. Traditional dishes reflect also the customs prevalent in the given area; therefore a tourist may acquire information about the culture of the places he visits.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies