Detection and determination of aflatoxins B1, B2, G1, G2, M1, M2 and parasiticol in cereals and milk Wykrywanie i oznaczanie alfatoksyn B1, B2, G1, G2, M1, M2 i parasitikolu w zbożach i mleku
Badano zawartości aflatoksyn B₁, B₂, G₁, G₂, M₁ i M₂ w próbach handlowego mleka w proszku i czterech zbóż oraz przydatność testów potwierdzających obecność aflatoksyn. Stwierdzono także zdolność szczepów Aspergillus flavus i Aspergillus parasiticus do wzrostu i wytwarzania aflatoksyn na ziarnie zbóż również w niskich temperaturach.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00