Tematem artykułu są kwestie dotyczące żywienia żołnierzy normowane m.in. rozporządzeniem ministra obrony narodowej. Podstawą jest żywienie na bazie pięciu norm zasadniczych: żołnierskiej, szkolnej, specjalnej, operacyjnej oraz wojennej. Autorki poruszają także temat zdrowego żywienia żołnierzy oraz indywidualnych zaleceń dietetycznych przygotowywanych m.in. w Centrum Psychodietetycznym dla Służb Mundurowych Wojskowego Instytutu Medycyny Lotniczej.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00