Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Baza surowcowa jako czynnik rozwoju przemysłu owocowo-warzywnego w województwie skierniewickim

Tytuł:
Baza surowcowa jako czynnik rozwoju przemysłu owocowo-warzywnego w województwie skierniewickim
Raw Material Base as a Factor Promoting Development of Prult-and-Vegetable Processing Industry in Skiemiewice Province
Autorzy:
Rouba, Helena
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/906105.pdf
Data publikacji:
1985
Wydawca:
Uniwersytet Łódzki. Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Źródło:
Acta Universitatis Lodziensis. Folia Oeconomica; 1985, 44
0208-6018
2353-7663
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Comparison of the potential of fruit-and-vegetable processing industry with crops and commodity production of horticultural crops in Skieniewice providence reveals a substantial surplus of technical processing capacities over the local output of fruit and vegetables. Insufficient utilization of production capacities and a considerable share of supplies of raw materials, and especially fruit, from other administrative provinces testify to the need for active and direct cooperation of plants with agricultural farms lying within a radius of 10 km from the processing plant in order to ensure a marked growth of raw material production in the vicinity of the plant. A big number of plants scattered in the area of the province, long-lasting tradition in cultivation of many horticultural plants, and quite favourable natural conditions offered by the habitat over a large part, of the province provide a good foundation for further expansion of the horticultural production. Prom among different forms of Influence exerted by processing plants on their agricultural suppliers of the greatest importance seems to be direct cooperation with farms in production of raw materials by means of technical, financial, and training aid, and educational activity aimed at improving professional qualifications of producers. Consolidation of functional and spatial ties between the fruit-and-vegetable processing industry and its suppliers should ensure not only a better supply with raw materials but also higher intensity and modernization of the entire agricultural production in the province.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies