- Tytuł:
-
Określenie aktywności dekarboksylazy histydynowej oraz poziomu wolnej histydyny i histaminy w tkance mięsnej ryb
Determination of histidine decarboxylase activity and free histadine and histamine levels in fish meat
Opredelenie aktivnosti gistidinovojj dekarboksilazy a takzh urovija svobonogo gistidina i gistamina v mjasnoja tkani ryb - Autorzy:
-
Ganowiak, Z.
Gajewska, R.
Lipka, E. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/877046.pdf
- Data publikacji:
- 1990
- Wydawca:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
- Tematy:
-
histydyna
histamina
szprot
zatrucia pokarmowe
ryby swieze
ryby mrozone
zagrozenie zdrowia
wyniki badan
badania mikrobiologiczne
metody badan
dekarboksylaza - Źródło:
-
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1990, 41, 1-2
0035-7715 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł