- Tytuł:
-
Wykrywanie i oznaczanie sztucznych substancji słodzących w niektórych środkach spożywczych Cz I. Wykrywanie sacharyny, cyklaminianu i dulcyny
Detection and determination of artificial sweeteners in foodstuffs I. Detection of saccharin, cyclamate and dulcin - Autorzy:
- Lemieszek-Chodorowska, K.
- Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/874723.pdf
- Data publikacji:
- 1978
- Wydawca:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
- Tematy:
-
soki owocowe
napoje bezalkoholowe
dzemy
galaretki
substancje slodzace
substancje slodzace niskokaloryczne
sacharyna
cyklaminian
wykrywanie
oznaczanie
metody oznaczania
chromatografia cienkowarstwowa - Źródło:
-
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1978, 29, 3
0035-7715 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł