- Tytuł:
-
Metoda oznaczania zawartości tokoferoli w maśle i jej zastosowanie do wykrywania dodatku tłuszczu roślinnego
Metod oboznachenija soderzhanija tokoferolejj v masle i ego promenenie dlja obnaruzhenija pribavki rastitelnogo zhira
The method for tocopherol content determination in butterfat as an index of adulteration with vegetable oils - Autorzy:
- Markuze, Z.
- Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/871865.pdf
- Data publikacji:
- 1962
- Wydawca:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
- Tematy:
-
maslo
przetwory mleczne
zafalszowania zywnosci
tokoferole
zawartosc tokoferoli
metody oznaczania
zapobieganie zafalszowaniom
kalorymetria
butter
dairy product
food adulteration
tocopherol
tocopherol content
determination method
preventing adulteration
colorimetry - Źródło:
-
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1962, 13, 3
0035-7715 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł