Celem artykułu było przedstawienie zmiany w spożyciu wybranych artykułów spożywczych w
latach 2006-2013. Stwierdzono, że nastąpił spadek spożycia warzyw, owoców, mięsa i podrobów, tłuszczy
jadalnych zwierzęcych i masła w 2013 roku w stosunku do roku 2006. Zwiększyło się natomiast spożycie
mleka o ponad 117% w roku 2013 w stosunku do początkowego roku badań.
The article discusses the changes in the consumption of selected foods in years 2006-2013. We found a
decrease in consumption of vegetables, fruits, meat and offal, edible animal fats and butter in 2013 compared
to 2006. Milk consumption increased by over 117% in 2013 as compared to the initial year of the study.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00