Interakcje skrobi roznego pochodzenia botanicznego z nieskrobiowymi hydrokoloidami polisacharydowymi Interactions between starch from different botanical sources and non-starchy hydrocolloids
Celem pracy było uaktualnienie stanu wiedzy z zakresu interakcji skrobi z nieskrobiowymi hydrokoloidami, który przedstawiono w kwartalniku „Żywność” 2003, 1 (34) Supl. W obecnym opracowaniu uwypuklono zagadnienia związane z możliwościami analizy oraz wskazana na niektóre aspekty aplikacyjne mieszanych układów skrobi z nieskrobiowymi hydrokoloidami w przemyśle spożywczym.
The objective of this paper was to update the state of knowledge of interactions between starch and
non-starchy hydrocolloids as presented in the quarterly “Żywność” (Food) 2003, 1 (34) Supl. In this paper, the issues are emphasised, which refer to the potential options offered by the analysis, and some application aspects of blended starch – hydrocolloid systems in food industry are pointed out.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00