Wstępna ocena spożycia błonnika pokarmowego przez uczennice szkół średnich w Szczecinie Preliminary estimation of the dietary fiber intake among adolescent girls from Szczecin
The aim of the research was to determine level and sources of dietary fiber (DF) in
daily nutrition intake among teenage girls (16–18 age) from Szczecin. According to
recommended level of DF, determined average level was much lower and comprised of 45.6%
of daily requirements. Source and amount of DF in composite ration were as follows: cereal
products 38% and vegetables with fruits 38%. Moreover, content of energy, proteins, carbohydrate,
fat and cholesterol were additionally determined in order to compare with dietary
guidelines. All stated above elements were present in insufficient quantity and did not
correspond to current nutritional guidelines (mean percentage ranged form 54.2 to 80.4%).
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00