Porównano efekty dezintegracji drobnoustrojów Saccharomyces cerevisiae w młynach perełkowych z mieszadłem wielotarczowym bez przegród i z przegrodami. Zmienianymi parametrami procesowymi było stężenie medium i prędkość obrotowa mieszadła. Dla wymienionych urządzeń porównano również nakłady energetyczne potrzebne do prowadzenia procesu.
Effects of disintegration of yeast Saccharomyces cerevisiae in ball mills with a multi-disk impeller without and with baffles have been compared. The variable process parameters were medium concentration and rotational speed of the impeller. Energy inputs used by the devices mentiond above during the process were also compared.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00