The usual range of P in soils is of the order of 500 to 800 mg kg⁻¹; in Hungarian soils it is 200-900 mg kg⁻¹ [3,9]. Total P is usually highest in the upper A horizon and lowest in the lower A and upper B horizons because of recycling by plants. The organic P content (10-60 % of total-P) is the highest in the top layer and decreases with depth in all soils [9].
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00