The paper presents a method of measuring temperature of a milk and an air mixture in a teat cup during machine milking. With a newly introduced concept of a „time-impuls” we have presented characteristics of the outflow of milk from a teat. Measurements were done with 4 sensors placed in the liner channel, what restricts the stream flow ouside the measurement area. The frequency of the measurement was 5/sec. The increase of measurement frequency above the pulsation rate enables us to measure momentary values of the temperature of milk and air mixture. The analysis of the obtained empirical data and of „time impulses” makes it possible to determine time structure of the outflow of milk from the teat.
W pracy przedstawiliśmy metodą pomiaru temperatury mieszaniny mleka i powietrza w kubku udojowym podczas doju mechanicznego krów. Za pomocą nowo wprowadzonego pojęcia „czasoimpuls” przedstawiliśmy czasową charakterystykę wypływu mleka ze strzyka.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00