Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zakres stwierdzony i oczekiwany zawartości metalicznych pierwiastków śladowych w glebach Bieszczadów

Tytuł:
Zakres stwierdzony i oczekiwany zawartości metalicznych pierwiastków śladowych w glebach Bieszczadów
Autorzy:
Wozniak, L.
Mantaj, A.
Kruczek, G.
Zawora, P.
Kaniuczak, J.
Wojtowicz, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/794473.pdf
Data publikacji:
1999
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1999, 467, 2
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Badano zawartość niektórych metalicznych pierwiastków śladowych w glebach Bieszczadów (gleby brunatne kwaśne - poziom Ah i świeże namuły). W oparciu o zakres empiryczny wyznaczono i zaprezentowano zakres oczekiwany zawartości. Zakres ten (95% z uzyskanych wyników) obliczono w sposób następujący: S/SG² do G x SG² (G - średnia geometryczna; SG - odchylenie geometryczne).

The contents of some metallic elements in Bieszczady mountain soils (acid brown soils - mineral horizons, fresh alluvial deposit) were described. On the basis of empirically observed range, the expected range was also determined and presented. Baseline values (95% expected ranges) were calculated as follows: S/SG² to G x SG² (G - geometric mean; SG - geometric deviation).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies