The aim of this work was to develop the method of lactic acid (LA) separation from fermented whey. CMI-7000
Cation Exchange Membrane and AMI-7001 Anion Exchange Membrane were employed in electrodialysis process.
Experiments showed that the selected membranes separated organic acids effectively (including LA) from other
organic ingredients present in medium. Selecting an appropriate volume of a receiving chamber could lead to LA
concentration. Moreover, membrane fouling during separation was investigated. This phenomenon is negligible
which is the main advantage of this process. As it was shown during batch processes, with the voltage increase,
the rate of electrodialysis increases as well. It prompts to a reduction of residence time in electrodialyzer during
a continuous separation.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00