Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Role of abiotic factors on seasonal abundance and Infestation of fruit fly, Bactrocera cucurbitae (COQ.) on bitter gourd

Tytuł:
Role of abiotic factors on seasonal abundance and Infestation of fruit fly, Bactrocera cucurbitae (COQ.) on bitter gourd
Autorzy:
Raghuvanshi, A.K.
Satpathy, S.
Mishra, D.S
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/66279.pdf
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Źródło:
Journal of Plant Protection Research; 2012, 52, 2
1427-4345
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Throughout the year, there was an abundance of fruit flies in Cue-lure baited traps. Two peaks; in summer and kharif (Autumn) coincided with the 14 SW and 43 SW respectively. In kharif, maximum bitter gourd fruit damage (62.70%) occurred in the 45 SW. A second peak, with 49.70% fruit damage was observed during the 15 SW period. The temperature (maximum and minimum) showed a significant positive correlation with adult abundance, fruit damage and pupal population. The temperature recorded during the preceding first, second and third weeks had a slightly greater impact than the temperature of the current week in which the fruit fly abundance had been checked. Other abiotic factors had a non-significant effect on fruit fly adult activity, fruit damage and pupal population.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies