Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evolution of VAT

Tytuł:
Evolution of VAT
Autorzy:
Bartes, Richard
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/643486.pdf
Data publikacji:
2018-12-17
Wydawca:
Uniwersytet Gdański. Centrum Prawa Samorządowego i Prawa Finansów Lokalnych
Źródło:
Financial Law Review; 2018, 12, 4; 1-16
2299-6834
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper is dealing with the origin of the value added tax, as well as the circumstances of its introduction and subsequent evolution. That is why the introduction of its author, Maurice Laure, is to be mentioned at the very beginning. Then the present state of the tax in France has to be summarized which leads to our considerations about the possible future of the tax in France (partly in other countries as well) and an attempt to formulate possible lessons, following from the faults, that might be seen again especially in France. This is also the reason why our attitude might contain, sometimes quit visibly a Francophile tone. The aim, however, is the presentation of genesis and evolution of the VAT in general, the comparison of its initial state with the present situation in France and a try and assess the difference . The methods used here are the analysis and synthesis, historical description and historical and the comparative method were mostly used.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies