Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Cabane à Sucre jako element dziedzictwa kulturowego Quebeku

Tytuł:
Cabane à Sucre jako element dziedzictwa kulturowego Quebeku
Autorzy:
Pilarek, Rafał
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/617247.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Uniwersytet Łódzki. Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Tematy:
syrop klonowy
Quebec
cabane à sucre
klonowe przedsiębiorstwa
Źródło:
Zeszyty Wiejskie; 2014, 20
1506-6541
Język:
nieokreślony
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Cabane à sucre (Sugar house) is one of the most important elements of the traditional culinary culture of Quebec linked to maple syrup production in Eastern part of Canada. Every year in March, people gather in huts and houses to celebrate the beginning of the Maple Season. Among the traditional dishes, there are mainly Indian and French dishes. The most important element is the maple syrup which is served with every dish.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies