Variations in lipid, protein and carbohydrate contents of Enteromorpha spp. were
examined over a seven-month period from April to October 1993. The samples
were collected from seven sampling stations along the Gulf of Gdańsk coast. The
lipid content was low and varied slightly from 3.47±1.76% of DW at Puck to
4.36±2.17% of DW at Rewa and Chałupy. The protein content varied from
9.42±4.62% of DW at Puck to 20.60±5.00% of DW at Jurata. At the remaining
stations the values vary over a narrow range. The maximum protein contents were
recorded at the beginning and end of the growing season. The level of carbohydrate
was very high compared to that of lipid and protein and varied from 29.09±6.44%
of DW at Osłonino to 39.81±11.15% of DW at Puck. Seasonal carbohydrate
changes were noted at all sampling stations, the minimum occurring in spring
and autumn and the maximum in summer.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00