Turystyka kulinarna to dziedzina opierająca się na emocjach turystów bardziej, niż jakakolwiek
inna. Turyści podążający za smakiem nie podróżują w próżni, tradycje kulinarne odczytywane
są przez nich w otoczeniu obiektów i przedmiotów wytworzonych na przestrzeni wieków z myślą
o produkcji żywności. Subiektywna przestrzeń pozwala zidentyfikować kulturowy kontekst doświadczeń kulinarnych. Ich obecność sprawia, że smakowanie tradycji kulinarnych jest bardziej
wiarygodne.
Culinary tourism is more dependent on emotions of participants than other branches of tourism.
Tourists that seek culinary impressions do not taste them in a vacuum. They experience them
surrounded by objects and items manufactured throughout the ages with food production in mind.
Subjective area allows to identify cultural context of culinary adventure. Its presence makes those
experiences vastly more genuine.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00