The purpose of the present study was to evaluate the effects of soybean selenium
proteinate on Se tissue retention and meat quality in pigs. In group A (n=11) the mixtures
were supplemented with soybean selenium proteinate, in group B (n=11) with sodium
selenite and in group C (n=11) with Se-enriched yeast (0.3 mg Se per kg in all groups). The
use of soybean selenium proteinate resulted in lower retention of Se in tissues (liver, heart,
muscle) compared to Se-enriched yeast. Selenium concentrations in tissues achieved by
soybean selenium proteinate and sodium selenite were comparable. No differences in serum
Se, serum GSH-Px and meat quality traits were found among the groups.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00