W pracy przedstawiono budowę prototypu urządzenia D-1 realizującego proces upłynniania miodu skrystalizowanego w warunkach bliskiego kontaktu. Scharakteryzowano również efekty jego pracy. Analizowano wpływ warunków pracy na wydajność urządzenia i pozostałości fazy krystalicznej w uzyskiwanym produkcie. Wskazano optymalne warunki eksploatacji oraz praktyczne możliwości wykorzystania urządzenia D-1.
The paper presents a prototype model of D-1 device effecting the liquefaction process of crystallized honey in close contact conditions. The effects of the device operation are also discussed. In particular, the influence of the operating conditions on the device efficiency and the residue of the crystallized phase in the product have been analyzed. Finally, optimal working conditions for the device as well as practical applications of the D-1 device have been defined.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00