Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Nowa metoda modyfikacji HD PE za pomocą poli(kwasu asparaginowego)

Tytuł:
Nowa metoda modyfikacji HD PE za pomocą poli(kwasu asparaginowego)
A new method of HD polyethylene modification using poly(aspartic acid)
Autorzy:
Pielichowski, J.
Polaczek, J.
Pagacz, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/285766.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie. Polskie Towarzystwo Biominerałów
Tematy:
poli(kwas asparaginowy)
polietylen wysokiej gęstości
właściwości fizyczno-mechaniczne
poly(aspartic acid)
high density polyethylene
physico-mechanical properties
Źródło:
Engineering of Biomaterials; 2007, 10, no. 69-72; 52-54
1429-7248
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule zaprezentowano wyniki badań polietylenu wysokiej gęstości (HD PE), modyfikowanego przy użyciu poli(kwasu asparaginowego) (PAA). Analizie poddano wpływ modyfikatora na właściwości fizyko-mechaniczne HD PE. Zbadano również zmianę tych właściwości po degradacji w roztworze soli fizjologicznej.

This paper presents the results of studies on the high density polyethylene HD PE, modified using poly(aspartic acid). The influence of modifier on the HD PE physico-mechanical properties was investigated. These properties were also analyzed after degradation in physiological sodium chloride solution.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies