Many ancient writers have written about feeding the Roman army, including Vegetius, Appian, Cassius Dio, Tacitus and Suetonius. Archaeological sources provide interesting data about army provisioning, food supply, the soldier's diet, but also the consequences of eating certain types of foods. Analyzing the remains of consumption and waste, we can reconstruct the diet of soldiers in various corners of the empire and look at their everyday life "from the kitchen". This contribution is an attempt at an introduction on the nature of literary and archaeological sources concerning the food supply and diet of soldiers stationed in several selected places in the empire.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00