Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Potato with Colored Flesh Valuable and Attractive to the Consumer

Tytuł:
Potato with Colored Flesh Valuable and Attractive to the Consumer
Autorzy:
Zarzecka, Krystyna
Ginter, Agnieszka
Gugała, Marek
Mystkowska, Iwona
Rymuza, Katarzyna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/24201752.pdf
Data publikacji:
2023
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej
Tematy:
colored potato cultivar
vitamin C
sensory features
Źródło:
Journal of Ecological Engineering; 2023, 24, 6; 166--172
2299-8993
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The purpose of this paper was to determine the vitamin C content and the selected consumption features (tastiness and cooking type) in edible potato tubers with colored flesh. The research material consisted of tubers of eight edible potato cultivars collected from a field experiment conducted in 2021 and 2022 at the Agricultural Experimental Station in Zawady of Siedlce University of Natural Sciences and Humanities (52°03’N; 22°33’E). The following cultivars were grown: two cultivars with red flesh – Rote Emma and Herbie 26, five cultivars with purple flesh – Blaue Annelise, Provita, Salad Blue, Vitelotte and Bora Valley, as well as one traditional cultivar, light yellow fleshed – Eurostar. The cultivar features of the potato tubers significantly modified the content of vitamin C and they determined cooking properties of the potato. The cultivars with red and purple flesh accumulated more vitamin C than the traditional cultivar. The cultivar Rote Emma and Salad Blue had the best tastiness, while the cultivar Herbie 26 and Bora Valley proved to be the least tasty. The red and purple-fleshed cultivars were dominated by the salad cooking type A and they differed significantly from the traditional cultivar Eurostar. Potato tubers with colored flesh are a valuable and attractive offer to the consumer.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies