W artykule ujęto charakterystykę substancji słodzących, a także
przedstawiono możliwość wykorzystania jednej z nich jako
dodatku do wypieku ciasta biszkoptowego. Analizie poddano
6 próbek ciasta i porównano z tradycyjnym wypiekiem pod
względem wyglądu oraz smaku.
The article presents the characteristics of sweeteners and
presents the possibility of using one of them as an addition to
baking a biscuit dough. Six samples of the dough were analyzed
and compared to the traditional baking in terms of appearance
and taste.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00