W artykule przedstawiono sposoby powlekania żywności,
materiały powłokotwórcze oraz wpływ tego procesu na stabilność
żywności. Omówiono powlekanie żywności jako technologię
stosowaną w celu podniesienia stabilności żywności
i przedłużenia przydatności do spożycia produktów spożywczych
poprzez zachowanie ich cech jakościowych.
The article presents food coating methods, film-forming materials
and the effect of this process on food stability. Food
coating was discussed as a technology used to increase food
stability and extend food shelf life by maintaining their quality
characteristics.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00