Nutrition is one of the most important factors influencing animal health and performance. Vitamin C belongs to water-soluble vitamins. Ascorbic acid is a potent antioxidant and plays a critical role in collagen formation. Pigs are capable to synthesize ascorbic acid. Nevertheless, vitamin C supplementation can be justified, especially during stressful situations. Adding ascorbic acid to swine diets may ameliorate oxidative stress that occurs commonly in farm animals. The aim of this paper was to present the aspects connected with vitamin C in pig nutrition.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00