Fungi of the genus Fusarium cause dry rot, a potato disease which develops during long-term storage of tubers. The disease-inducing capabilities differ among Fusarium spp., but may also vary within species uni-versally considered main dry rot agents. Identification of Fusarium spp. present on diseased tubers in a surveyed area can help minimize crop losses and mycotoxin contamination by, for example, applying proper fungicides or planning crop rotation. Here, we present a procedure of obtaining single spore colonies of Fusarium spp. from potato tubers infected by dry rot, their identification using molecular methods and ways of preservation.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00