- Tytuł:
-
Analiza genetycznych i biochemicznych podstaw tolerancji cebuli (Allium cepa L.) na stres niedoboru wody
Analysis of genetic and biochemical basis of onion (Allium cepa L.) tolerance to water deficit stress - Autorzy:
-
Kłosińska, Urszula
Nowakowska, Marzena
Szczechura, Wojciech
Nowak, Katarzyna
Treder, Waldemar
Klamkowski, Krzysztof
Wójcik, Katarzyna - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/2199522.pdf
- Data publikacji:
- 2019-11-30
- Wydawca:
- Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
- Tematy:
-
cebula
deficyt wody
mechanizm dziedziczenia
parametry biochemiczne
tolerancja - Źródło:
-
Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin; 2019, 286; 309-312
0373-7837
2657-8913 - Język:
- polski
- Prawa:
- CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł