Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physical foundations determining spectral characteristics measured in Bragg gratings subjected to bending

Tytuł:
Physical foundations determining spectral characteristics measured in Bragg gratings subjected to bending
Autorzy:
Kisała, Piotr
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2173892.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
optical fibers
tilted fiber Bragg grating
bending sensors
Źródło:
Metrology and Measurement Systems; 2022, 29, 3; 573--584
0860-8229
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents an analysis of the impact of bending optical fibers with tilted Bragg gratings on their spectral parameters. This article proves that it is possible to a choose TFBG cladding mode and the optical spectrum range related to it that allows the best metrological properties to be obtained when measuring bend. The results contained in the paper explain why the minima in the spectral characteristics, corresponding only to some cladding modes, change their shape during TFBG bending, which is important for application of Bragg gratings as bending sensors. It has been presented that in the case of TFBG we are able to aggregate the knowledge obtained during experiment to the form of a physical model of the fiber bending sensor.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies