Opracowanie zestawu diagnostycznego do wykrywania przeciwciał anty-Hypoderma bovis u bydła testem ELISA. 3.Badanie trwałości i przydatności komponentów do testu ELISA przechowywanych w różnych warunkach
Opracowanie zestawu diagnostycznego do wykrywania przeciwciał anty-Hypoderma bovis u bydła testem ELISA. 3.Badanie trwałości i przydatności komponentów do testu ELISA przechowywanych w różnych warunkach DEVELOPMENT OF THE ELISA KIT FOR THE DETECTION OF HYPODERMA BOVIS ANTIBODIES IN CATTLE. III. STABILITY AND USEFULNESS OF ELISA COMPONENTS PRESERVED UNDER DIFFERENT CONDITIONS
The aim of investigations was to determine the stability of ELISA components preserved under different conditions. The following components for the ELISA were used: the secreted/excreted antigen prepared from H. bovis L1 larvae, its fraction containing hypodermine A, conjugat, positive and negative control sera. Freezing at -20°C, lyophilization and preservation at 4°C were applied. Seven kits for the ELISA containing components preserved using described methods, were prepared., The identical packets of sera were examined by the ELISA directly after preparation of the kits (day '0'), and next, at 3-4 week intervals for 9 months. The experiments showed that the best method of conservation of ELISA components for the detection of H. Bovis antibodies was lyophilization. The kits prepared in this way did not lose their characteristics for 9 months and their specificity and sensitivity were close 100%.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00