Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Development of a Model of Current Distribution in the Overhead Contact Lines for an Innovative de-Icing System

Tytuł:
Development of a Model of Current Distribution in the Overhead Contact Lines for an Innovative de-Icing System
Autorzy:
Skrzyniarz, Marek
Kruczek, Włodzimierz
Mike, Kamil
Stypułkowski, Piotr
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2116438.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Instytut Kolejnictwa
Tematy:
simulation model
de-icing
contact line
current flow
Źródło:
Problemy Kolejnictwa; 2022, 195; 135--139
0552-2145
2544-9451
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Icing on the overhead contact line exclude the possibility of efficient current collection from the overhead contact line. The effects oficing can result in losses for carriers due to delay or cancellation of trains and also cases of damage to the traction infrastructure and pantographs. Th e existing methods of de-icing the traction network (mechanical, chemical and electrical) are currently ineffective. Therefore, it is necessary to develop a new electrical method that takes into account the detailed current flow in the overhead contact line. This article presents a model for calculating the current flow in the overhead contact line and the resistances of droppers, suspension elements, and distance holders measured on the basis of actual measurements.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies