Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wyznaczanie procesowych charakterystyk wielokrawędziowego rozdrabniania ziaren kukurydzy

Tytuł:
Wyznaczanie procesowych charakterystyk wielokrawędziowego rozdrabniania ziaren kukurydzy
Determination of process characteristics of multi-edge grinding of corn grains
Autorzy:
Madej, O.
Kruszelnicka, W.
Tomporowski, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2073153.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
kukurydza
rozdrabniacz wielotarczowy
CAMSIZER
corn
multi-discs grinder
Źródło:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2016, 4; 144--145
0368-0827
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono budowę i zasadę działania rozdrabniacza wielotarczowego RTW-5:KZ. Badano wielokrawędziowe rozdrabnianie ziaren kukurydzy. Mierzono wielkość ziaren kukurydzy przed i po rozdrobnieniu. Sporządzono charakterystyki użytkowe poboru mocy.

The paper describes the concept of comminution, construction and operation of multi-disc mill RTW-5:KZ. The comminution of com grain using a multi-edge grinding was analyzed. A com grain size was examined before and after comminution. The results are shown as power consumption characteristics.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies