Optimization of product in enzyme kinetics is successful by the showers of mathematical analysis with control measures. Enzymes are an important functional aspects of all biochemical processes, as they catalyze numerous reaction taking place within living organisms. With this view, optimization and quantification of product is stressed upon and in such a context, optimal control approaches have been applied in our study. In this article, we have formulated a mathematical model of enzymatic system Dynamics with control measures with a view to optimize the product as well as process conditions. Here, Pontryagin Minimum Principle is used for determination of optimal control with the help of Hamiltonian. We discuss the relevant numerical solutions for the concentration of substrate, enzyme, complex and product with respect to a specified time interval by varying control factors.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00