Methods of purification of raw polyphenol extract for chromatographic analysis Metody oczyszczania surowego ekstraktu polifenoli do analizy chromatograficznej
The article describes the methods of purifying polyphenolic extracts both in preparations obtained from fresh fruit and vegetables and from processed products. The paper describes the method of determining the concentration of polyphenolic substances by means of chromatographic techniques (HPLC, HSCCC).
W artykule opisano metody oczyszczania ekstraktów polifenolowych zarówno w preparatach otrzymywanych ze świeżych owoców i warzyw, jak i z produktów przetworzonych. W pracy opisano metodę oznaczania stężenia substancji polifenolowych za pomocą technik chromatograficznych (HPLC, HSCCC) z uwzględnieniem poszczególnych metod oczyszczania preparatów.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00