Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analysis of Changes in the Properties of Polymeric Components Joined by Resistance Welding

Tytuł:
Analysis of Changes in the Properties of Polymeric Components Joined by Resistance Welding
Autorzy:
Kalwik, Aleksandra
Mordal, Katarzyna
Redutko, Joanna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2049718.pdf
Data publikacji:
2021
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
polypropylene pipe
socket fusion welding
thermovision
bending strength
microscopic analysis
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2021, 66, 2; 511-518
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article has been devoted to issues connected with socket fusion welding, which is next to welding one of the methods of thermoplastic polymers joining. In this paper, the research was presented, which the aim was analysis of quality of joints obtained as a result of resistance welding of polypropylene pipes with diameter ø20 in the temperature range of 200÷230°C. To that end a Testo thermal imaging camera was used, flexural strength of the combined components was tested as well as the received weld was observed under a stereoscopic microscope. Conducted studies showed that the best results of joint are obtained during welding at 220°C and 230°C, while lower temperatures did not fully perform their function during the process of joining the pipe elements.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies