Lean Green is a concept which is implemented as a part of the sustainable development strategy, share allowing for reduction of the company’s costs related to, on the one hand, efficient use of energy factors and on the other optimum use of production factors aimed at minimisation of wastefulness, in particular in the area of post-production waste and pollution. The purpose of the article is to identify the determinants, internal stimuli and to specify the force with which they affect the implementation of the Lean Green concept in companies on various continents: America, Asia and Europe. For the purpose of better recognition of the examined problem, analysis of results of studies was made in consideration of the following criteria: country where a given company operates and share of persons outside the company in the process of implementation of this concept. In article uses the one-way ANOVA methodology, the Shapiro Wilk and Levene tests and the non-parametric Kruskal Wallis test. Hitherto studies have confirmed that the determinants are regional, which indicates the necessity of directional studies.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00