Diet is a major environmental factor which maintains metabolic balance and body homeostasis. The aim of the study was to present the latest reports on the biological activity of the food compounds in a critical review. It has been shown that bioactive substances supplied with food e.g. polyphenols, flavonoids or phenolic acids exhibit immunomodulatory and anti-inflammatory fun-ctions. What is more, they favourably downregulate major oncogenes and enhance suppressors’ expression. Studies show that these substances can be an important component of cancer prevention and treatment. However, there are micronutrients like iron or copper which elevated levels in cancer cells occurs and should be considered as a therapeutic targets.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00