The paper presents a comparative analysis to determine the optimal temperatures and the activationenergies for various origin endo-inulinases fromAspergillus niger. The parameters were estimatedbased on the literature of the activity curves vs. temperature for hydrolysis of inulin. It was assumedthat both the hydrolysis reaction process and the deactivation process of endo-inulinase were first-orderreactions by the enzyme concentration. A mathematical model describing the effect of temperature onendo-inulinases fromAspergillus nigeractivity was used. Based on the comparison analysis, valuesof the activation energies Ea were in the range from23:53+/-3:20kJ/mol to50:66+/-3:61kJ/mol, thedeactivation energies Ed were in the range from88:42+/-5:03kJ/mol to142:87+/-2:75kJ/mol andthe optimum temperatures Topt were obtained in the range from317:12+/-0:83K to332:55+/-0:72forendo-inulinase A. niger.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00