Studia nad laktazą (beta-D-galaktozydazą) i jej zastosowaniem w przemyśle spożywczym (III) Issledovaniya laktazy (B-D-galaktozidaze) iee primenenija v pishhevoj promyshlennosti (III) Studies on the lactase (beta-D-galactosidase) and its application in the food industry (III)
Wykonano w skali laboratoryjnej 5 serii wyrobów koncentratów ze świeżej serwatki podpuszczkowej oraz 5 serii równoległych koncentratów otrzymanych z serwatki, poddanej uprzednio hydrolizie enzymatycznej za pomocą laktazy drożdżowej. Preparat laktazowy dodawano w ilości od 0,019% do 0,133% w stosunku do serwatki, hydrolizę prowadzono w 37°C, w pH 6,30-6,61 w ciągu 30, 60 i 90 min.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00