Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Studia nad laktazą (beta-D-galaktozydazą) i jej zastosowaniem w przemyśle spożywczym (III)

Tytuł:
Studia nad laktazą (beta-D-galaktozydazą) i jej zastosowaniem w przemyśle spożywczym (III)
Issledovaniya laktazy (B-D-galaktozidaze) iee primenenija v pishhevoj promyshlennosti (III)
Studies on the lactase (beta-D-galactosidase) and its application in the food industry (III)
Autorzy:
Dłużewski, Mieczysław
Łoskot, Ewa
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1836051.pdf
Data publikacji:
1969
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Źródło:
Roczniki Technologii i Chemii Żywności; 1969, 16; 39-48
0080-374X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Wykonano w skali laboratoryjnej 5 serii wyrobów koncentratów ze świeżej serwatki podpuszczkowej oraz 5 serii równoległych koncentratów otrzymanych z serwatki, poddanej uprzednio hydrolizie enzymatycznej za pomocą laktazy drożdżowej. Preparat laktazowy dodawano w ilości od 0,019% do 0,133% w stosunku do serwatki, hydrolizę prowadzono w 37°C, w pH 6,30-6,61 w ciągu 30, 60 i 90 min.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies